Palme

I tisdags var jag på bio och såg en otroligt bra film om vår kära före detta statsminister Olof Palme och gissa vad den heter? Palme. 
 
Jag älskar Palme. Min pappa har pratat mycket om honom och har hört om honom från andra och av medier. Min förebild och idol. Visst var han inte perfekt men vem är det egentligen? Våran skönaste statsminister någonsin. Hans smarthet, att han blev sosse trots uppväxten på Östermalm, hans omtanke om andra och lämna ingen kvar! Att han som statsminister bodde i ett radhus i Vällingby och hyrde en stuga på Fårö är beundrandsvärt jämfört med FRedde Äcklo som förutom det uppenbara problemet att han är modde bor/bodde i en stor villa i Täby. 
 
Förutom min uppenbara kärlek för Palme var filmen väldigt snyggt gjord+intressant. Kändes inte som 2h. Det var i princip bara äkta footage med Palme, sjukt coolt. Fick även se Bergman och Astrid Lindgren så coolt att se dem "live" eller va man ska säga. Åh är fan kär i honom. Min kommande man måste gilla Palme, inte älska men ändå gilla och ifall han inte gör det så ska han ha en jävligt bra anledning. Nu ska jag bara läsa "underbara dagar framför oss."
 
 
 
 

Raising Hope

Har börjat titta på en ny serie, Raising Hope. Eller ny och ny, avsnitt som sänds nu är från säsong tre så ny på tv är den inte men för mig är den det. 
Den handlar om Jimmy som får ta hand om sin 6 månaders bebis när mamman bli avrättat för hon dödade sina pojkvänner. Så får man se hans liv med hans konstiga familj. Hehe älskar när man ser den "fattiga" sidan av USA, för den är jävligt stor. Tydligen är det samma skapare som gjorde My name is Earl och den gillar jag väldigt mycket så det var kul, tycker dock denna är lite bättre. Påminner även om The Middle. Pilotavsnittet är helt underbart för man blir introducerad till hans korkade men kärleksfulla familj direkt, skrattade otroligt mycket och en stor rekommendation. Se den, en serie jag blir varm i hjärtat av.  
 
"Jimmy becomes a single parent to an infant after the mother he had a one-night stand with ends up on death row."
 
 

Blandat & Revenge

Förlåt förlåt för att jag inte skrivit på ett tag men det var ju höstlov och livet kom i vägen. Har i alla fall sett många olika grejer. Avsnitt och filmer. Kan i alla fall säga att min plan att dumpa några serier har gått bra. Det gäller att strunta i att se en serie två veckor sen känner du att det är för mycket att ta igen, speciellt ifall det är serier du tröttnat på. 
 
Även fast jag ser ganska många serier är det bara Revenge, Gossip Girl, TVD, Glee och Arrow jag känner att jag längtar efter. Apropå Revenge *VARNING SPOILERS* Herregud vilket avsnitt det senaste avsnittet var?! Förra avsnittet i slutet va bah omgomgomgomgomg jag höll på att dö och såg om slutet typ 20 gånger och fick rysningar varje gång. Låten, sättet de växlade scener och sedan när Mason stirrade på fotot på "Emily" och jag bah kände shit shit shit shit han vet han vet men endå kände jag att de inte skulle våga få honom att förstå att hon egentligen är Amanda Clarke därför i början när han trodde att Emily och Amanda hade ett förhållande blev jag ganska besviken men sen vilket avsnitt?!?! Så jävla bra!!! Tyckte det var väldigt konstigt när Amanda valde att gå bakom ryggen på Emily och sa att Emily stalkade henne typ jag blev helt chockad och bah NEJ AMANDA what are u doing men när hon frågade ifall tavlan var allt hans arbete började jag förstå, shit hon kommer försöka döda honom vilket hon också gjorde. Tur att Emily hann och Mason vet nu att de spelar varandra, äntligen vet någon vem den riktiga Amanda Clarke är! Tänkte även på att när Aiden och Nolan pratade med varandra sa båda Emily fast båda vet att hon egentligen heter Amanda, men bara en vanesak kanske. shit Conrad och Victoria var nästan kärleksfulla mot varanda, vad är det som på går?!?!? Älskar att Emily och Aiden got together at the end. 
Nästa avsnitt ska tydligen vara ett flashback avsnitt och sänds om två veckor. Längtar!